torsdag den 13. januar 2011

Sløv dag, men alligevel koldhævede boller

Jeg har været ret sløj i dag, så det blev ikke til aftensmad. Heldigvis havde jeg en rest af tunmoussen fra i går og så havde jeg koldhævet bolledej i køleskabet.
Det krævede jo ikke så meget, men bollerne blev usandsynligt lækre :-)
Kan simpelthen ikke huske hvor jeg fandt opskriften, men her følger den med mine egne rettelser:


Koldthævede boller
20 stk boller.

700 gram hvedemel
200 gram rugmel
7 dl vand
25 gram gær
1 spsk honning
1 1/2 spsk salt
3 spsk olie


Dag 1:
Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt salt, olie, honning og rugmel.
Rør derefter hvedemel i dejen lidt af gangen og rør den glat. Dejen bliver meget våd og blød.
Kom film over skålen og stil den i køleskabet natten over.


Dag 2:
Sæt bollerne på bagepladen med 2 skeer eller våde hænder og lad bollerne hvile mens ovnen varmer op.
Ovnen skal tændes på 220 grader (varmluft 200 grader)
Bag bollerne i ovnen på midterste rille i 18-20 minutter.

2 kommentarer:

  1. Hej.

    Det ligner meget den opskrift jeg også har fra AMO Bagebog 2, der er dog ikke rugmel i, derimod havregryn. Og ja, de er bare super lækre :D

    Hilsen Tina

    SvarSlet
  2. Det kan da være, at det er der den stammer fra :-) Jeg har fundet den på nettet et sted....som jeg ikke kan huske :-) Men gode det er de !

    SvarSlet