lørdag den 22. januar 2011

Cafébesøg, kalvecuvette og chokolademousse

Ja, sikke en dejlig dag :-) Min datter fik lov til at bestemme dagens tur ud i det blå eller eventyrtur, som hun kaldte det :-)
Det er nemlig ikke så tit, det lader sig gøre for mig at tage med hende i byen eller andre steder pga. min kroniske stress. Derfor er det bare osse så ekstra dejligt, når det lader sig gøre, jeg bliver så glad.

I dag startede vi med en tur i Ikea, sammen med de millioner af andre mennesker, der havde fået samme ide. Men det var nu meget hyggeligt og vi fik købt nye drikkeglas og nyt bestik, hvilket vi i dén grad trængte til.
Bagefter kørte vi ind til Århus, parkerede bilen og gik en lille tur i byens gader med Malou-hunden.
Og så var det at vi fandt Café Kaffegal. Et rigtigt hyggeligt, lækkert sted. En bæredygtig café, der lægger vægt på dyrevelfærd, økologi, fairtrade og socialt ansvar.
Lækker mad fik vi også: min mand spiste en sandwich med kylling og bacon, min datter fik en burger og jeg spiste fish and øko-chips. Vi drak økosodavand fra Søbogaard.
Det var skisme en lækker oplevelse. Tak for det !


Da vi kom hjem, smed jeg en kalvecuvette i ovnen, som nu står i køkkenet og hviler sig og glæder sig til at blive spist senere.
Jeg fik osse lige lavet en chokolade-/kaffemousse, som helt sikkert bliver spist senere i aften.
Alt i alt en rigtig dejlig dag :-)
Flødeskum til mousse

Færdig chokolademousse

Færdig kalvecuvette


Chokolademousse:
1/2 L piskefløde
8 past. æggeblommer
3 spsk flormelis
3/4 dl afkølet stærk kaffe
200 gr mørk chokolade (Marabous er go´her)




Pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommer med flormelis til det er hvidt og luftigt
Tilsæt kaffen til æggeblommeblandingen.
Smelt chokoladen over vandbad og afkøl let.
Tilsæt chokoladen til æggeblommeblandingen
Vend flødeskummet i æggeblommeblandingen
Sættes i køleskab til den har "sat sig".
UUUHHMMM!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar